Pescuitul crapului in apa mica

Cum pot gasi un loc bun de pescuit?

In primul rand trebuie sacrificat ceva timp pentru cunoasterea baltii si asta se poate include si la pescuitul pe ape mari.Simpla plimbare pe malul apei iti poate spune multe, poti vedea unde sar pestii, poti face o prelocalizare a unor posibile locuri bune. Poti observa structura malului, aceasta poate spune multe despre cum arata fundul baltii continuat sub apa.

Atfel un mal surpat, rupt in mai multe locuri poate indica un fund cu praguri abrupte, cu mare diversitate de adancimi, o plaja intinsa poate indica si o plaja subacvatica, eventual poti sa iti dai seama si de ce este pe fund (mal, nisip, pietris, o informatie extrem de pretioasa).

Daca sunt pescari pe balta puteti discuta cu ei, puteti culege informatii dar, nu este bine sa va lasati intotdeauna influentati de aceste informatii. Pescuind langa locuri bune, nu inseamna de fiecare data si succes, degeaba se nadeste la 30-40 m de locul in care stateau crapii (in cazul de fata niste trunchiuri de copaci scufundate), s-ar putea ca acestia sa nu iasas cu nici un chip de acolo, probabil hrana naturala sa fie suficienta.

Totul trebuie ales cu atentie! De la locul in care pescuim, nadire, momeala si modul in care suntem organizati.

Un pont legat de nadire in ape mici ar fi acela de a nu deranja apa prea mult cu nadirea. Adica sa nu ne apucam sa bombardam apa cu racheta de nadire pentru ca o sa stam mult si bine pana se intorc crapii. Nu este obligatoriu sa dai la dinstanta cu batul. Este de ajuns o distanta medie de 50-70 m si aici va poate fi de folos prastia.

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne