Retete de ciorba de peste si supa de peste . Cum se prepara si ce ingrediente folosim
Ciorba din mai multe specii de peste
Ce componente folosim la ciorba de peste ?
Ingrediente:450 g peste(proaspat sau congelat),2 l apa,1/2 pahar de otet diluat,o ceapa un ou,o ligurita de mustar,10 felii de paine prajita,foi de dafin,sare,piper.
Cum preparam ciorba de peste ?
Se curata si se spala bine pestele,dupa care se pune intr-o oala cu 2l apa,sare,piper,foi de dafin,ceapa taiata in sferturi,otetul diluat.Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se desprinde carnea pestelui de pe oase.
Se strecoara supa,se scot oasele,iar carena si ceapa se dau prin masina de tocat.Compozitia obtinuta se pune intr-un castron si se amesteca bine cu oul crud,batut in prealabil cu putin mustar.Se toarna apoi incet supa fierbinte,amestecand mereu ca sa nu se taie oul.
Se serveste cu felii de paine prajita.
Reteta de ciorba de peste clasica
Ce componente folosim la ciorba de peste ?
Ingrediente:450 g peste(proaspat sau congelat),2 l apa,1/2 pahar de otet diluat,o ceapa un ou,o ligurita de mustar,10 felii de paine prajita,foi de dafin,sare,piper.
Cum preparam ciorba de peste ?
Se curata si se spala bine pestele,dupa care se pune intr-o oala cu 2l apa,sare,piper,foi de dafin,ceapa taiata in sferturi,otetul diluat.Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se desprinde carnea pestelui de pe oase.
Se strecoara supa,se scot oasele,iar carena si ceapa se dau prin masina de tocat.Compozitia obtinuta se pune intr-un castron si se amesteca bine cu oul crud,batut in prealabil cu putin mustar.Se toarna apoi incet supa fierbinte,amestecand mereu ca sa nu se taie oul.
Se serveste cu felii de paine prajita.
Ciorba pescareasca
Ce componente folosim la ciorba de peste ?
Ingrediente:450 g peste(proaspat sau congelat),2 l apa,1/2 pahar de otet diluat,o ceapa un ou,o ligurita de mustar,10 felii de paine prajita,foi de dafin,sare,piper.
Cum preparam ciorba de peste ?
Se curata si se spala bine pestele,dupa care se pune intr-o oala cu 2l apa,sare,piper,foi de dafin,ceapa taiata in sferturi,otetul diluat.Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se desprinde carnea pestelui de pe oase.
Se strecoara supa,se scot oasele,iar carena si ceapa se dau prin masina de tocat.Compozitia obtinuta se pune intr-un castron si se amesteca bine cu oul crud,batut in prealabil cu putin mustar.Se toarna apoi incet supa fierbinte,amestecand mereu ca sa nu se taie oul.
Se serveste cu felii de paine prajita.
Supa de peste
Ce componente folosim la ciorba de peste ?
Ingrediente:450 g peste(proaspat sau congelat),2 l apa,1/2 pahar de otet diluat,o ceapa un ou,o ligurita de mustar,10 felii de paine prajita,foi de dafin,sare,piper.
Cum preparam ciorba de peste ?
Se curata si se spala bine pestele,dupa care se pune intr-o oala cu 2l apa,sare,piper,foi de dafin,ceapa taiata in sferturi,otetul diluat.Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se desprinde carnea pestelui de pe oase.
Se strecoara supa,se scot oasele,iar carena si ceapa se dau prin masina de tocat.Compozitia obtinuta se pune intr-un castron si se amesteca bine cu oul crud,batut in prealabil cu putin mustar.Se toarna apoi incet supa fierbinte,amestecand mereu ca sa nu se taie oul.
Se serveste cu felii de paine prajita.