Saci solubili pentru crap

Saci PVA

Saci PVA

Cunoscuti sub denumirea de PVA(polly vinyl alcohool), sacii solubili au devenit aproape nelipsiti din cutia cu accesorii a pescarului de crap. Proprietatea acestor pungi este ca odata ajunsi in apa dureaza cateva minute pana se vor dizolva complet depunand un pat de particule in imediata apropiere a carligului cu momeala atasata.

Cum se folosesc? Utilizarea acestora este relativ simpla. Carligul cu momeala atasata se introduce intr-un asemanea saculet, dupa care se incarca saculetul cu particule(boabe porumb, boabe canepa, pelete, boilessuri sfaramate, etc) dupa care se leaga gura saculetului executand un nod simplu sau se utilizeaza un snur confectionat tot din pva si se lanseaza. 

Unii pescari prefera sa introduca plumbul in saculet si sa ataseze carligul superficial, intepand usor sacul solubil, asta dupa ce a fost incarcat cu particule fireste. Cei de la Korda vand saci solubili din plasa de PVA, foarte elastica si ai avantajul ca poti sa-ti faci sculetul cat de mare vrei in functie de actiunea lansetei si particulele incarcate. Personal sugerez folosirea a patru cinci particule diferite in acelasi saculet.

Ca o sugestie daca reusiti sa va cumparati Korda-PVA-Funnel, va puteti confectiona snur pe care puteti sa trageti boiless-uri rupte in jumatate, iar snurul acesta cu boillesurile pe el se ataseaza pe carlig si se lanseaza. Odata dizolvat snurul, in jurul carligului vor fi depuse cateva fragmente de bile, lucru benefic pentru pescarii cre nu dispun inca de prastie sau tub de nadire. Ca precautiuni…! Sper ca toti aceia care au folosit pva stiu ca acesti saculeti se folosesc numai pe vreme uscata, mainile trebuiesc sa fie deasemeni perfect uscate.

autor : Trout

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Un comentariu la “Saci solubili pentru crap”

  1. sorin spune:

    buna seara
    exista saci solubili care se dizolva mai greu,am avut si se dizolvau instantaneu ,cred ca nu ajungeau pe fundul apei si deja la primul contact cu apa ,gata erau
    multumesc

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne