Preparare canepa crap

Preparare canepa crap , folosita ca nada sau momeala in pescuitul crapului

Probabil cea mai folosita samanta la pescuitul crapului, dupa porumb, canepa este folosita cu succes in boilies-uri, mixuri de seminte si ca nada.
Folosita atat in momeala cat si in nada pentru pestii de apa dulce, in special pentru crap, canepa mareste atractia datorita aminoacizilor pe care ii contine , actionand ca un semnal ce atrage atentia  crapului .

Iata si un mod simplu  de preparare a semintelor de canepa pentru pescuitul crapului:

Canepa fiarta
Se ia un kilogram de seminte de canepa, se spala bine apoi se pun la inmuiat si de adauga o lingura de sare. Mare atentie! Sarea nu trebuie sa fie iodata!
Se amesteca si se lasa la inmuiat 24 de ore. In acest timp canepa absoarbe apa si isi pierde flotabilitatea.
Dupa ce s-a inmuiat, se toarna amestecul intr-o oala (eu personal o pun direct la inmuiat in oala) si se fierbe la foc mic.

Perioada de fierbere este de aproximativ 20 de minute; mai exact pana ce se desfac boabele si se vede miezul alb. Fierbeti semintele pana ce majoritatea sunt desfacute apoi luati oale de pe foc.
Se lasa la racit si se strecoara printr-o sita.
Semintele de canepa obtinute le puteti folosi cu incredere ca adaos la nada. Rezultatele nu vor intarzia.
Nu aruncati apa in care ati fiert canepa deoarece are un continut bogat in uleiuri si este un atractant foarte eficient. Apa rezultata se poate folosi la umidificarea nadei.

De evitat folosirea canepei in exces.

Asa cum am promis, am revenit la prepararea semintelor de canepa pentru pescuit si o sa va prezint inca o reteta simpla care au avut rezultate de-a lungul timpului.
De nenumarate ori se intampla ca nada care urmeaza sa o folosim pentru a atrage pestele in locul dorit sa nu fie atat de consistenta si atractiva pentru crap pe cat ne dorim noi. In acele momente intervine folosirea diferitelor adaosuri pentru a o imbunatati. Unul dintre cele mai eficiente adaosuri este canepa.
Semintele de canepa sunt bogate in ulei si sunt foarte apreciate de speciile de peste pasnic. Desi da impresia de colare a nadei (daca se foloseste o nada cu granulatie mica si canepa macinata) datorita continutului ridicat de ulei canepa chiar ajuta la desfacerea bulgarilor de nada.

Unul din amestecurile preferate de crap este canepa cu porumb. Este o reteta simpla si eficienta in ademenirea pestilor, de o consistenta potrivita pentru majoritatea baltilor. Daca nu se ajunge la consistenta dorita se pot adauga in momentul nadirii boiliesuri  sparte sau intregi.
Se pune intr-o galeata un kilogram de seminte de canepa la care se adauga aproximativ 0,8 – 1.0 kg boabe uscate de porumb si 200-300g de naut. Se amesteca bine semintele apoi se toarna peste amestec apa fiarta si se lasa la inmuiat de pe o zi pe alta.
Dupa aproximativ 24 ore se fierb semintele in apa in care au stat la inmuiat pana cand incep sa crape si sa se desfaca semintele de canepa. La cele aproximativ 2 kg de nada se pot adauga 20 ml de indulcitor sau 10-15 picaturi de Acid N`Butyric. Se lasa totul la racit si se pastreaza in lichidul ramas care e extrem de bogat in proteine si grasimi.

ULTIMELE ARTICOLE

Danny Fairbrass

Danny Fairbrass este un cunoscut pescar britanic și fondator al companiei Korda Developments Limited, specializată în echipamente de pescuit de înaltă calitate și accesorii. El

MAI DEPARTE »

KEN TOWNLEY

În lumea pescuitului de crap, puține nume sunt la fel de sinonom cu excelența și inovația precum Ken Townley. Considerat un pionier în acest sport,

MAI DEPARTE »

Tim Paisley

Tim Paisley este o figură recunoscută și respectată în lumea pescuitului la crap, în special în Marea Britanie. Este cunoscut nu doar pentru abilitățile sale

MAI DEPARTE »