Voblerele Salmo Chubby Darter

Specialistii de la Salmo au lansat pe piata inca din 2002, in premiera mondiala, primul model de vobler dedicat exclusiv pescuitului pe verticala (vertical lure). Aceasta ispita si-a demonstrat inca de la debut caracteristicile sale unice, aducand numeroase trofee, din specii diferite, celor ce l-au folosit. Poate fi folosit atat in sezonul rece, cand apele sunt inghetate, la copca, cat si in cel cald, la “trena” sau spinning/casting.  

Este fabricat in 4 marimi (3,5-4,5-5-6cm), 7 culori si o singura versiune (sinking). Este recomandat in pescuirea bibanului, stiucii, salaului si a pastravului. 

Cum pescuim cu Salmo Chubby Darter?

Datorita greutatii relativ mari (3,2-15g) in comparatie cu lungimea corpului (3,5-6cm), se preteaza unui pescuit in ape adanci (8-20m). Chubby Darter evolueaza la fel de bine indiferent de modul in care este “jucat” in apa. Dar, pentru stimularea celor mai multi rapitori, specialistii de la Salmo recomanda ca naluca sa urce si sa coboare pe distante de aproximativ 60cm. Pentru a vedea cum evolueaza si vibreaza voblerul, precum si viteza optima cu care ar trebui recuperat, este recomandata observarea lui intr-un acvariu de mari dimensiuni, umplut cu apa limpede. Dupa fiecare “cursa” sus-jos, trebuie sa urmeze o pauza de 2-10 sec.,in functie de specia urmarita si relieful substratului. Ca naluca sa poata evolua in toata masa apei, dupa fiecare ciclu sus-jos, va trebui sa urce aproximativ 1m. In cazul in care pestii continua sa nu fie interesati de jocul nalucii, putem inlocui ancora (carligul triplu) din zona ventrala (de pe burta) cu un carlig simplu de care putem atasa diverse momeli naturale (rame sau pestisori morti), sau cu un jig pentru momelile artificiale (twister). Cele mai multe atacuri vor aparea la urcarea si mai ales la coborarea voblerului. 

Astept pe Forum opiniile voastre

sursa: depescuit.ro

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne