Viermusi folositi ca momeala

 

Cea mai buna alternativa la momelile folosite in prezent sunt viermisorii. Usor de obtinut, usor de transportat si cu o gama larga de intrebuintare, viermisorii au toate sansele sa fie utilizati din ce in ce mai des.Viermusii sunt folositi ca momeala la crap, caras, biban, oblete, rosioara, scobar si chiar si mreana uneori. Pestii sunt atrasi de mirosul intepator al viermisorilor.  Viermii sunt, predominant, de doua culori: albi si rosii. Pescarii prefera folosirea unui sau mai multor viermusi pe ac, intr-o singura combinatie sau in combinatii de cate doua culori.
 Pe langa culorile clasice nu trebuie uitat faptul ca viermii pot fi colorati si aromati in functie de preferinte. Mirosul viermusilor poate fi influentat adaugand in vazul in care sunt pastrati acestia un anumit produs. Astfel, te poti alege cu viermusi de culoare verde, albastra,galbena si arome de mere, ananas, branza,vanilie,tutti frutti, lavanda, rosmarin, lamaie, portocala, scortisoara, vanilie. Practic nu exista limite in combinatiile care pot fi obtinute in aromatizarea viermusilor. Nici cand vine vorba de culoare nu trebuie sa ne fie frica sa incercam diferite nuante. Anumite culori pot fi mai eficiente decat altele.

Dar,totusi, cum sunt aromatizati si colorati viermusii? Pentru aromatizare exista doua variante foarte simple. Fie se adauga o cantitate potrivita din aroma in cutiuta in care sunt tinuti viermusii, fie se adauga direct pe carnea din care se vor obtine viermusii. Prima varianta poate fi rezolvata si prin folosirea unui pulverizator cu ajutorul caruia se stropesc viermusii, dar nu inainte de a fi curatati. Se pot folosi atat arome,esente cat si feromoni. Atentie la cantitatea folosita.
Pentru colorarea viermusilor se folosesc procedeele de mai sus utilizand colorant sau prafuri (esente) colorate folosite in industria alimentara.
Viermusii pot fi folositi atat ca momeala cat si ca nada. Un pescar ce doreste rezultate rapide foloseste cel putin un kilogram de viermusi aromatizati in combinatia cu aproximativ 4 kilograme de faina.
Viermusii pot fi folositi in diferite combinatii, in functie de specificul lacului sau al pestilor. Se poate folosi boaba de porumb crud cu viermusi in varf, boilles cu viermusi incorporati in bila, vierme cu mamaliga, etc.
Pentur nadirea cu viermusi puteti folosi bile facute in combinatia cu faina sau cu nada speciala sau puteti opta pentru o varianta a nadirii progresive, daca locul ne-o permite. Varianta a fost oferita pe forumuri specializate de un pescar: Se ia o cutie, se gaureste baza cutiei si se aseaza o bucata de carne. Cutia este atarnata deasupra apei, eventual intr-un pom sau in orice alt loc care ne permite sa plasam cutia deasupra apei. In momentul in care viermusii incep sa se formeze pe carnea alterata vor cadea in apa prin gaurile de la baza cutiei. Incet incat pestii se vor obisnui cu ideea ca mancarea le pica din cer.

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne