Seminte de canepa pentru crap II

Canepa cu porumb pentru pescuitul crapului

Canepa cu porumb pentru pescuitul crapului

Asa cum am promis, am revenit la prepararea semintelor de canepa pentru pescuit si o sa va prezint inca o reteta simpla care au avut rezultate de-a lungul timpului.
De nenumarate ori se intampla ca nada care urmeaza sa o folosim pentru a atrage pestele in locul dorit sa nu fie atat de consistenta si atractiva pentru crap pe cat ne dorim noi. In acele momente intervine folosirea diferitelor adaosuri pentru a o imbunatati. Unul dintre cele mai eficiente adaosuri este canepa.
Semintele de canepa sunt bogate in ulei si sunt foarte apreciate de speciile de peste pasnic. Desi da impresia de colare a nadei (daca se foloseste o nada cu granulatie mica si canepa macinata) datorita continutului ridicat de ulei canepa chiar ajuta la desfacerea bulgarilor de nada.

Unul din amestecurile preferate de crap este canepa cu porumb. Este o reteta simpla si eficienta in ademenirea pestilor, de o consistenta potrivita pentru majoritatea baltilor. Daca nu se ajunge la consistenta dorita se pot adauga in momentul nadirii boiliesuri sparte sau intregi.
Se pune intr-o galeata un kilogram de seminte de canepa la care se adauga aproximativ 0,8 – 1.0 kg boabe uscate de porumb si 200-300g de naut. Se amesteca bine semintele apoi se toarna peste amestec apa fiarta si se lasa la inmuiat de pe o zi pe alta.
Dupa aproximativ 24 ore se fierb semintele in apa in care au stat la inmuiat pana cand incep sa crape si sa se desfaca semintele de canepa. La cele aproximativ 2 kg de nada se pot adauga 20 ml de indulcitor sau 10-15 picaturi de Acid N`Butyric. Se lasa totul la racit si se pastreaza in lichidul ramas care e extrem de bogat in proteine si grasimi.

Fir intins!

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si: