Porumbul pentru pescuit -Metode de preparare (III)

Porumb pentru pescuit sub presiune

Porumb pentru pescuit sub presiune

Metoda III

O alta metoda , pe care o prefer, este cu oala sub presiune. Aceeasi oala in care super-nevasta fierbe fasolea. Acolo pun exact 1 kg de porumb, 100g de zahar, apoi completez cu apa pana la semn. Se fierbe exact 45 min de cand oala incepe sa scoata abur. Cand scoateti capacul o va dati seama de ce prefer aceasta metoda. Am prieteni care au mancat jumatate din cantitatea de porumb pana sa ajunga pe balta.
Bineinteles se pot pune si arome in oala inainte de a o pune pe foc. Incercati o conbinatie de frisca si capsuni. La mine a dat rezultate. Dezavantajul este ca nu se poate pregati o cantitate mai mare deodata. Oricum mai mult de trei patru kg intr-o partida de weekend nu cred ca trebuie.
Tot ce am scris mai sus se aplica cu succes la orice fel de porumb. Inclusiv la cel de floricele care daca il preparati prin metoda ‘oala sub presiune’ e fantastic. Exista si porumb de floricele de culoare rosie. Amestecat cu cel galben da o nada devastatoare. Se pot pune pe rig doua boabe de culori diferite care mie unul mi-au dat mari satisfactii.

Fir intins!

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne