Nucile – momeala pentru peste

sambure de nuca

Daca vrei ceva diferit pentru a creste numarul capturilor trebuie sa stii ca exista solutii, unele foarte eficiente. Fructele nucifere sunt un ingredient foarte special si nada de nadejde care a prins peste din totdeauna. Exista multe motive pentru care astfel de produse ”straine” dau randament la pescuit.

Dar pestii tocmai pe acestea le plac!
O mentiune importanta este pentru nucile preparate. In afara de cazul în care nucile sunt strivite sau sub forma de faina, ele au nevoie de înmuiere pentru cel puţin 12 la 24 de ore pentru a se asigura ca au absorbit complet apa.

Pescarii utilizeaza frecvent nuci, porumb dulce, arahide, pelete sau boilies pentru momeala. Unii utilizeaza momeli vii, vermusi sau rame.
Uleiurile de nuci tigrate si arahide precum si cele de peste sunt folosite cu mare efect pentru a intensifica momelile

Dar o metoda adesea ignorata este utilizarea momelelor gata facute si acestea pot avea mult succes! Acestea pot include ingrediente utilizate în pelete sau mixurile pentru boilie. Ele pot sa contina arome si uleiuri utilizate de momeli printre multe alte componente.
Poti chiar adauga elemente vii precum vermusi sau rame pentru a stimula pestii. In afara de aceasta multor pesti le place sa se hraneasca cu particule fine si de multe ori acest lucru este mult mai natural pentru ei.
De multe ori acest tip de nada va prinde peste cu succes întrucât nada ca „momeli intregi’’ precum boilies-uri, pelete mari sau miezuri de nuca taiate nu vor dezamagi.
Chiar adaugarea de spartura de porumb, fulgi de seminte inmuiate sau fulgi de porumb sau adaugarea de alcool de porumb este o evidenta a avantajului acestora.
Nada în mod traditional in Marea Britanie a fost facuta din miez de pâine.
Nada din miez de paine este foarte eficient pentru crap si multe alte specii chiar somn pentru ca este un mare transportator de lichide, de exemplu lichid de ficat, sânge, lichior de porumb , toate felurile de arome, lichid proteic de peste , aminoacizi lichizi si aditivi cu vitamine sau minerale. Am prins crap mare si somn folosind nada.
Cum o folosesti si ceea ce combini privitor la momeala si in proximitatea cârligului toate joaca un rol în succesul tau pe o anumita apa si modul în care ai nevoie pentru a pescui acolo. Facerea de boiliesuri din nuci nu este neobisnuit.
Chiar si o reteta simpla precum cele care urmeaza poate fi baza nadelor tale si poate fi nada „trucuri” pentru a atrage toate tipurile de specii, daca nu crap sau somn:

– arahide (prajite sunt de multe ori mai mare în proteina)

– alune tigrate zdrobite- migdale zdobite (contin vitamina E si sunt foarte bune pe apele de succes cu ulei de peste, cum ar fi pelete si boilies cu faina de peste cu multe uleiuri)
– alune braziliene zdrobite.
– faina de alune braziliene.
– oua sau alt element de legatura
– indulcitor: melasa, fructe zaharoase, zahar brun, Talin, Betalin, Thaumatin B, etc
– ulei de alune de pamant sau de alune tigrate.
– aminoacizi care contin aditivi.
O lingurita de scortisoara sau nuca de Brazilia la cca 500 g de pulbere uscata este optional. Deci multe optiuni de gust si miros sunt disponibile. Schinduful este un alt aditiv bun, mai ales daca folositi sirop de artar natural sau sintetic ca aroma.

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne