Nucile – momeala pentru peste (2)

nuciUnii pot prefera folosirea unei componente de ulei esenţial ca terpenes (precum rasina de conifere).

Este o bună combinaţie dacă adăugaţi cânepă strivita apoi ulei de cânepă cu ulei esenţial de fenicul. Incluzand seminte de fenicul si piper negru adaugati o alta dimensiune .
Anasonul este bine dovedit pentru buna prindere de peşte, fiind o aromă dorita de multi pescari. Sunt si alte arome bune, de exemplu „Ciocolata malţ” a lui Rod Hutchinson. Sau momeala Dynamite’s „Fish Gutz” este o alta buna.Aceasta este mult mai discreta decat aroma de cafea din ultima vreme, deşi aroma de cafea a lui Rod Hutchinson din trecut a fost geniala.
O cantitate mică de ciocolată pudra sau de cafea pudra adaugă o altă dimensiune la aceasta momeală în anumite moduri de stimulare. Pestele detecteaza anumiti compuşi cum ar fi cafeina şi stimulatori fenolici în cazul arahidelor si migdalelor mai ales, care creaza efectul „Vreau doar unul din mai multe” . Crapul s-a dovedit a poseda sisteme neuronale de dopamină ( neurotransmitator, n.t.) Acestea pot fi foarte mult legate de comportamente preferenţiale si „factorul de bun simt” din creier.Acest lucru nu înseamnă că acest răspuns este întotdeauna bun pentru tine sau pentru crap!
Prea multa ciocolata sau biscuiti, bomboane sau prajituri nutritive nu sunt bune pentru tine d.p.d.v nutritional, dar vă dau o forta temporară. Zahărul, grăsimile în lapte şi grâul, sărurile, etc. dau dependenta la oameni si pe care crapul le place foarte mult.
Principiul „doar una in plus” este un lucru minunat de a valorifica in momeala ta orice fel de ingredient fara ca sa existe efecte nocive sanatatii pestilor. De exemplu : cânepă şi abuzul de cocaină sau a substanţelor similare. Chiar tutunul şi alcoolul sunt stimulatori de peşti pentru un anume nivel si doza corecte.
În cazul crapului în unele situaţiide pescuit în care se prinde peşte predominant cu anumite nuci in cantitati mari, crapul se lasa agatat de aceste momeli precum arahidele sau nucile tigrate. Ei le pot mânca pana la excluderea a orice altceva, rezultand subnutriţie şi pierdere în greutate. Deşi nucile conţin uleiuri omega sănătoase, proteine si vitamine, fier, acestea nu sunt deosebit de digestible si nu in mod special in proteina. Unele arahide prajite fac exceptie.
Nucile sunt momeli foarte atractive in sine, dar nivelul lor de atractie poate fi îmbunătăţit. Dacă nu se poate obţine oricare din aceste ingrediente, puteţi să le înlocuiţi cu multe altele precum orez, făină de porumb, gris sau făină ordinara de grau. Nuca de cocos uscata este deasemenea foarte buna. Multe momeli comerciale de pamant o conţin.
Trucul este de a asigura momelii tale atractant solubil şi stimulator de hrana. De exemplu, aţi putea adăuga o linguriţă de sare de mare la ½ kg de pulbere uscata. Untul de arahide este un minunat aditiv.
Am citit o uimitoare poveste ca un copil o dată a scapat un imens crap la un lac din apropiere de locuinta sa folosind un sandwich din unt de arahide preparat in casa.
Din fericire (de ce?! n.t.) povestea a fost mestesugita, dar de fapt ma gandesc la facerea de momeli ‘dependenţă! „(care dau dependenta)

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne