Montura Elicopter

Ca sa va iasa din prima ar trbui sa stiti in primul rand ca:pescuitul_montura_elicopter3

  • Tubul de silicon are rolul de a mentine firul intins la intrarea monturii in apa in timpul lanseului fapt care reduce riscurile incurcarii forfacului pe fir, protejeaza firul in muscatura si in drill de obstacolele abrazive de pe fundul apei (scoici, crengi etc), cu cat este mai lung cu atat este mai bine.
  • Folositi tuburi cu diametrul cat mai apropiat de cel al firului  si cat mai subtiri in perete. Exceptie fac apele pline de scoici unde sunt necesare tuburi ranforsate (astea nu le-am vazut inca la noi pe piata).
  • Pentru a trece firul prin tub introduceti intai un fir de cupru de 0,3 de care legati apoi firul si il trageti.
  • La legarea carligelor nu folositi fir rigid (Fusion, sau teflonat cum i se zice pe la noi) ci numai impletit, iarasi atentie, NU rasucit.
  • Nu pescuiti cu un vartej pana nu ati tras puternic de un altul din acelasi plic, eu am avut ceva surprize.

 Montura Elicopter

Aceasta montura are avantajele reducerii numarului de incurcaturi ale forfacului pe firul principal si mobilitatii mari foarte importanata la scoaterea unui peste mare.

Montura elicopter

Montura elicopter

Realizare : Necesita urmatoarele accesorii: un tub de silicon, un vartej marime mare (1, 2), obligatoriu vartejul va fi cu ochetii rotunzi si nu rombici, doua bile de plasic cu gaura cu acelasi diametru ca al tubului, o bila de cauciuc si o agrafa cu vartej. Intr-unul din capetele tubului plasati vartejul intre cele doua bile de plastic pe care le fixati cu super glue (ATENTIE sa nu lipiti si vartejul) lasati o distanta de cca 1 cm fata de capatul tubului si o distanta de cca 5 mm intre bile, de capatul liber al vartejului legati forfacul cu carlig. Montura o puteti face direct pe firul principal sau si mai bine pe un fir textil de cativa metri pe care il legati direct de firul principal. Treceti firul prin tub (carligul trebuie sa fie in partea dinspre lest) si legati-l de vartejul de la agrafa cu vartej, de agrafa prindeti lestul si montura este gata.

Puteti folosi si plumbii facuti special pt aceasta montura care au din constructie vartejul montat pe un ax din plastic dur. Exista in comert niste kit-uri numite Heli Beads, speciale pt aceasta montura, problema lor este ca legatura dintre bile (tulip) este dintr-un plastic rigid care la primul peste se fractureaza si devine inutilizabila.

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne