Montura culisanta

Clasica

Montura culisanta

Montura culisanta

Este o montura foarte usor de realizat si cu putine componente. Un lest fixat pe un tub de silicon sau PVC, direct sau cu agrafa, poate fi un plumb sau un momitor, o biluta de cauciuc si un forfac clasic (un carlig legat cu fir textil si cu vartej in capatul opus). Este o montura buna primavara cand crapii sunt inca lenti si fitosi. Avantajul este ca pestele ia momeala si pleaca cu ea fara sa simta nici o grautate deoarece firul culiseaza prin lest.

Lasati bambina mai jos lasand firului o burta mai mare pt ca pestele sa se poata deplasa nastanjenit pana interveniti dvs. Necesita atentie si intapare rapida caci pestele poate lasa momeala oricand daca i se pare ceva in neregula. Aceasta montura mi-a fost foarte recomandata de ” crapistii ” de Dunare.

Semiculisanta

Este aceasi montura ca mai sus cu diferenta ca la cca 20 de cm in urma tubului se pune pe fir un stoper. Cand pestele ia momeala si pleaca cu ea firul culiseaza pana la stoper moment in care se produce un soc din cauza greutatii lestului. Daca raportul intre gradul de ascutire al carligului si greutatea plumbului este bun inteparea este gata, altfel se produce o preintepare care oricum va ajuta foarte mult.

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne