Pescuit la crap in apa mica

Cauta un loc bun de pescuit.

Cum poti face asta? Sunt multe variante, in primul rand trebuie sacrificata o zi (sau mai multe) de pescuit si alocata cunoasterii baltii si asta se poate include si la pescuitul pe ape mari.Simpla plimbare pe malul apei iti poate spune multe, poti vedea unde sar pestii, poti face o prelocalizare a unor posibile locuri bune. Foarte bun este un caiet mare pe care sa poti face niste schite ale catorva locuri promitatoare, poti observa structura malului, aceasta poate spune multe despre cum arata fundul baltii continuat sub apa.

Atfel un mal surpat, rupt in mai multe locuri poate indica un fund cu praguri abrupte, cu mare diversitate de adancimi, o plaja intinsa poate indica si o plaja subacvatica, eventual poti sa iti dai seama si de ce este pe fund (mal, nisip, pietris, o informatie extrem de pretioasa). O vaioaga (astea sunt preferatele mele) poate indica un loc pe unde s-a scurs candva apa, de cele mai multe ori fundul este tare, curat si poate oferi mari surprize vara pe canicule.

Daca sunt pescari pe balta puteti discuta cu ei, puteti culege informatii dar, nu este bine sa va lasati intotdeauna influentati de aceste informatii.Eu m-am convins demult ca nu este asa pescuind langa locuri bune, degeaba am nadit la 30-40 m de locul in care stateau crapii (in cazul de fata niste trunchiuri de copaci scufundate), nu vroiau cu nici un chip sa iasa de acolo, probabil hrana naturala era suficienta, in putine balti mai exista acum concurenta acerba pentru hrana, in cele mai multe cazuri este mai multa hrana decat crap. 

Totul trebuie ales cu atentie! De la locul in care pescuim,nadire,momeala si modul in care suntem organizati.

 Un pont pe care l-as spune legat de nadire in ape mici ar fi acela de a nu deranja apa prea mult cu nadirea. Adica sa nu ne apucam sa bombardam apa de 20x cu racheta de nadire de ex pt ca o sa stam mult si bine pana se intorc crapii. Nu este obligatoriu sa dai la dinstanta cu batul. Este de ajuns o distanta medie de 50-70 m si aici va poate fi de folos prastia.

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne