Cum folosim clopoteii

FOLOSIREA CLOPOTEILOR

Cunoastem cu totii ca pestii receptioneaza sunetele provenite din atmosfera, din apa sau de pe mal, reactionind in consecinta. Pentru pestii rapitori sunetele produse prin diferite mijloace reprezinta o adevarata nada acustica. Vom exemplifica prin cazul pescuitului somnului la „clonc” care da rezultate remarcabile. De asemenea, voblerele (Rattlin -Rap), nalucile rotative Vibrax (Blue Fox) sunt emitatoare de vibratii, care atrag acustic pestele rapitor. Mai de curind au fost realizate si dispozitive acustice electronice dar personal nu le-am testat. 
Pe acest principiu se bazeaza si montajul din foto de mai sus in care este folosit clopotelul. Realizarea este simpla si consta in prinderea unui clopotel intre doua virtejuri, inainte de twister, naluca sau pestele viu. 
Pentru a creste greutatea clopotelului se recomanda introducerea in interior a unor bilute din otel sau plumb.Clopotelul este mai eficient daca dupa introducerea bilelor se astupa gaurile laterale evintind patrunderea apei care amortizeaza loviturile pe care bilele le produce in timpul miscarii. In acest caz si frecventa sunetului este mai mare iar distanta de propagare creste substantial. Metoda a fost experimentata cu bune rezultate la pescuitul salaului.

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne