Pescuitul crapului pe timp de noapte

Cunoaştem cu toţii sentimentul care ne cuprinde când soarele coboară la apus spre linia orizontului şi simţim că s-a încheiat ziua de pescuit. Cu toate că a fost o zi bună, cu câţiva crapi medii si unul mai răsărit, trăsături frumoase cu swingerele în baţ, în special spre seară, simţi că se putea mai bine. Apoi urmează inevitabilul care pe toţi ne întristează – împachetatul.  Atmosfera e înăbuşitoare şi mai e şi muntele de bagaje ce aşteaptă să fie transportat la maşină, care, ca de obicei, este la capătul celălalt al balţii.

Apus de soare la pescuit

Apus de soare la pescuit

Hai! Încă 10 minute… sigur o să fie o trăsătură pe final. Poate e captura pe care ai aşteătat-o toată ziua.Cele 10 minute trec, trec 15 minute. Nimic. Împachetezi lucrurile de care nu mai ai nevoie. Laşi  doar rodpod-ul si minciogul. Jumatate de oră mai târziu eşti în aceeaşi situaţie – nimic. Crapii se plimbă la suprafaţa apei scăldată în lumina sângerie a soarelui. Te salută şi îţi zâmbesc, ştiind că vei pleca în curând acasă, iar ei vor putea savura în linişte mâncarea pe care ai aruncat-o în apă.

Acum ar trebui să întorci situaţia in favoarea ta. Uită de drumul plictisitor pâna acasă , de descărcarea bagajelor din maşină si de timpul petrecut în faţa televizorului. Noaptea asta va fi una albă. Cu câteva accesorii suplimentare în dotare şi cu un partener,  pescuitul pe timp de noapte nu e aşa de greu cum susţin mulţi pescari. Sunt trei lucruri esenţiale pentru un  pescuit placut pe timp de noapte:

  • Oraganizarea
  • Comfortul în timpul partidei de pescuit
  • Siguranţa de-a lungul partidei de pescuit,

dar acestea le vom discuta, în detaliu, în articolele urmatoare.

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne