Monturi crap – cu naditoare

Cele doua monturi prezentate in aceasta pagina  sunt simple , eficiente si nu in ultimul rand , usor de realizat. 

Montura crap - placuta

Montura crap - placuta

Montura pentru crap , tip ” Placuta „ – Este o montura semiculisanta , folosind ca platforma o placuta de plumb . Aceasta placuta are atat rol de momitor , baza de prindere pentru fir si carlige , cat si rol de greutate pentru facilitarea aruncarii . Placuta de baza poate fi realizata de orice pescar fara prea mare dificultate . 

Cu ajutorul unui ciocan se poate modela o bucata de plumb in placuta de dimensiuni mai mari . Apoi folosind un foarfec , decupam placuta in forma dorita , avand grija ca aceasta sa fie cu 1 -2 cm mai mare . Urmeaza modelarea finala , conform schitei . Pentru cele doua carlige alegem un fir textil care are marele avantaj ca in contact cu apa devine moale si se muleaza usor. Carligele vor fi din acelea pentru crap , de marimea 4`- `6 . Prezentarea monturii pe fund este intodeauna cu nada in sus , datorita centrului de greutate care este excentric . Carligele se ascund partial in nada . Materiale folosite: placuta de plumb , fir textil , doua carlige pentru crap , un vartej .

La pescuit , in placuta se pune mamaliga , iar ca momeala se folosesc rame , boabe de porumb , buchet de vermusti , momeala adecvata sezonului . 

Cu mici adaptari montura poate fi folosita cu succes si la pescuitul carasului , platicii , etc .

Montura crap - momitor

Montura crap - momitor

Montura pentru crap , tip ” Momitor „ – O montura simpla si ieftina . Momitorul cu arc si plumb , prevazut cu un tub prin care culiseaza linia este un accesoriu usor de gasit . Ultimul segment al liniei este din fir textil . Si in acest caz prezentarea monturii pe fund , este cu nada si momeala in sus . Montura este semiculisanta , distanta fiind stabilita de distanta dintre cele doua vartejuri . 

Materiale folosite: Un momitor culisant , doua vartejuri si un carlig pot deveni o montura foarte eficienta la pescuitul crapului.

Cu mici adaptari montura poate fi folosita cu succes si la pescuitul carasului , platicii , etc .

Observatii : Aceste monturi folosite la pescuitul crapului , sunt indicate pentru zonele cu fund fara namol .

autor: Mircea Bog

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne