Monturi crap – cu naditoare (2)

Am prezentat anterior doua monturi pentru crap ( si caras ) folosite in zone in care fundul apei nu este namolos. Ce se intampla atunci cand suntem intr-o zona namoloasa? Schimbam montura.

Pentru pescuitul crapului in zonele namoloase , putem folosi alte trei monturi , la fel de usor de realizat si la fel de eficace . 

In prima schita avem o montura „momitor” , formata dintr-un momitor arc strabatut de un tub . Pe tubul respectiv culiseaza un fir textil care are atasat la fiecare capat cate un carlig pentru crap , nr. 4` – 6` . Nada se indeasa pe momitor iar cele doua carlige se pozitioneaza ca in schita . 

In schita a-2-a , sunt prezentate doua monturi diferite , dar care au la baza un element comun , ” tubul antitangle ” . Pozitionarea momitorului pe tub si principiul de functionare sunt si ele diferite . Si aceste doua monturi sunt semiculisante si foarte fine . 

Avand in vedere ca toate monturile prezentate folosesc momitoare pentru mamaliga , va dau si o reteta pentru aceasta.

Mamaliga ca nada sau momeala pentru pescuitul crapului se face astfel : 5 parti faina de porumb (nu grisata) , 2 parti faina de grau , 1 parte gris fin . Amestecam toate componentele cu putina apa , apoi facem galuste din acest amestec . Galustile se scufunda in apa clocotita si se fierb . aproximativ 25 de minute , pana se ridica la suprafata . 

Dupa ce se racesc , se dau prin masina de tocat si pasta obtinuta o amestecam cu putina apa din fiertura , pana ajunge ca plastelina . La framantarea finala se pot adauga atractanti , specifici sezonului in care pescuim.

Montura Crap 2

Montura Crap - momitor2

Montura Crap - momitor 3

Montura Crap - momitor 3

 

 

autor: Mircea Bog

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne