Campionatul 2009

Zilele acestea o comisie a Federatiei Nationale de Pescuit Sportiv din Romania, in frunte cu presedintele Stefan Popescu, negociaza la Bucuresti soarta programului competitional pe 2009. Este vorba despre un amplu campionat care se va desfasura in paralel cu campionatul AGVPS si care va fi structurat pe mai multe stiluri de pescuit, in functie de numarul de participanti.
Acest campionat va avea faze locale, judetene, interjudetene si nationale. In cazul in care ideea celor de la FNPSR se va materializa, iar parteneriatul care este planificat cu Federatia Internationala de Pescuit Sportiv (FIPS) se va concretiza, in urma acestui campionat ar putea fi desemnata o echipa reprezentativa a Romaniei la marile competitii europene.

Permisele in stand by
Potrivit reprezentantilor ANPA (Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura), permisele de pescuit pentru 2009 sunt momentan blocate. Acest lucru nu ii impiedica pe pescari sa plateasca cotizatiile pentru anul in curs la oricare dintre asociatiile de pescari existente, dreptul de pescuit fiind nelimitat pe intreg teritoriul Romaniei pana la aparitia noilor ordine. Surse din cadrul ANPA sustin faptul ca se intentioneaza din nou modificarea legislatiei pescuitului, iar apele ar putea fi din nou impartite in functie de zonele de competenta, in baza unor contracte incheiate cu agentia.

IN NUMARUL VIITOR
Urmariti si joia viitoare REPLICA pentru ca urmeaza o editie speciala dedicata unei partide de stationar inedite pe lacurile din Irlanda in compania a trei mari pescari – Radu Prisecariu, Costel Lucescu si Tica Irlandezu. Vom descoperi tehnici competitionale de mare clasa, civilizatie in pescuit nu gluma si capturi de o frumusete aparte.

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne