Permisul de pescuit ANPA pe 2010 – proiect de Ordin

Citind Proiectul de Ordin privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale pentru anul 2010, publicat pe site-ul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, am tras concluzia ca daca acesta ramane in aceasta forma, vom fi obligati sa ne inscriem intr-o asociatie de pescari sportivi pentru a putea obtine Permisul de pescuit ANPA pe 2010. Asta inseamna costuri suplimentare pentru noi, cei care nu avem timp sa beneficiem de “facilitatile” de a fi membru intr-o Asociatie. Tocmai ce in anul 2009 am renuntat la onoarea de a fi printre cei cu carnet de asociatie.  Cateva extrase din Proiectul de Ordin publicat.

“Prin pescuit in scop recreativ/sportiv se intelege pescuitul efectuat cu undita sau cu lanseta, in scop de agrement/performanta, pe baza unui permis nominal emis de Agentia Nationala pentru Pescuit si eliberat de asociatiile de pescari sportivi.”

Pana acuma, conform Ordinului nr.753 din 16 decembrie 2008 , “prin pescuit in scop recreativ/sportiv se intelege pescuitul efectuat cu undita si cu lanseta, in scop de agrement/performanta, ca o activitate individuala si necomerciala”. A se observa aparitia obligativitatii de a apartine de o asociatie de pescari sportivi.

Lucrul acesta se repeta si in definitia termenului de pescar sportiv: “ persoana fizica detinatoare a unui permis de pescuit recreativ/sportiv, eliberat de asociatiile de pescari sportivi legal constituite.” Iar atribuirea dreptului de pescuit recreativ/sportiv se face in baza autorizatiilor si permiselor emise de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.”

Cu permisul de la ANPA se poate pescui in continuare in Delta si in 2010, termenul de “habitate piscicole naturale” , cuprinzand printre altele si Dunarea teritoriala, Delta si lunca inundabila a Dunarii, complexul lagunar Razelm-Sinoe si lacurile litorale.

Despre permisul de pescuit eliberat de ANPA pentru pescuitul pe 2010: tarifele raman neschimbate (ciudat nu?), numai ca mai apare un camp in plus de completat: Asociatia, adica asociatia de pescar sportiv la care este membru detinatorul permisului ANPA.

Puteti consulta Proiectul de Ordin in intregime pe site-ul anpa.ro

sursa: info-delta.ro

Share daca ti-a placut

Recent Articles

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne