Scoici umplute

Scoici umplute

Ingrediente:2 1/2 linguri faina,100 g cascaval ras,3 linguri pesmet,100 g ciuperci,10 scoici,1 1/2 pahar vin alb,4 bucati arpagic,1 crenguta cimbru,1 frunza dafin,hatmatuchi,patrunjel verde,100 g unt,sare,piper,1 ou,1/2 pahar supa
Mod de preparare

Se pun scoicile la caldura in cuptor,ca ele sa se deschida.Se scot din cochilii si se spala foarte bine in multe ape ca sa nu mai ramana nisip.Se taie si se arunca partea neagra si se fierb in apa,cu vinul si arpagicul taiat feliute,cu verdeata,foaia de dafin,sare,piper.Se inabusa ciupercile intr-o cratita,pe foc,in 1 pahar cu apa si 50 g unt,apoi se taie marunt.Se taie marunt si carnea scoicilor fierte.Se face sosul din 50 g unt,faina si 1/2 pahar zeama strecurata in care au fiert scoicile,se adauga un galbenus de ou,sare,piper.Se amesteca sosul cu carnea scoicilor,cu ciupercile inabusite,intr-o cratita pe foc,se mai adauga cascavalul ras si apoi se umplu scoicile care sunt scobite si bine spalate.Se aseaza scoicile umplute intr-un vas rezistent la caldura,se presara cu pesmet si se introduc la cuptor sa se gratineze.

Pofta buna !

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne