Biban fiert

BIBAN FIERT
 
Ingrediente: 1 biban, 1/2 pahar otet, 1/2 lingurita sare, 4 boabe de piper, 1 ceapa, 1 morcov, putin cimbru, usturoi, 1 foaie de dafin, patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se pune la fiert 1 1/2 litru de apa si cand incepe sa fiarba se adauga legumele, iar dupa 25 minute de fierbere se pune pestele bine spalat si se lasa sa fiarba la foc foarte mic. Cand pestele este gata fiert, se lasa in apa sa se raceasca, apoi se scoate pielea si oasele, iar carnea se desface in fileuri, care se aranjeaza pe o farfurie mare si se garnisesc cartofii fierti, cu patrunjel verde tocat marunt si cu feliute subtiri de usturoi.
Este foarte bun si cu sos alb, presarat cu vin in loc de lapte si amestecat cu verdeturi tocate; hatmatuchi, patrunjel verde si tarhon.

Pofta Buna !

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne