Avat fript cu pilaf

AVAT FRIPT CU PILAF

Ingrediente pentru 6 portii :6 bucati de avat de 150 g fiecare,100 ml ulei de masline,150 g pilaf de orez,doua oua,doua lingurite de smantana,cateva fire de sofran.
Ingrediente pentru caramel:piper boabe verde,roz,negru o jumatate de ligurita din fiecare ,100 g zahar tos,o lingurita de apa,50 ml de otet de vin.
Ingrediente pentru sosul de unt:o ligurita de ceapa dulce tocata,50 ml de vin alb sec,o jumatate de ligurita de piper macinat,50 ml de apa,200 g de unt,sare.
Mod de preparare
Intr-un vas termorezistent puneti zaharul cu o lingura de apa si cele trei feluri de boabe de piper.Cand incepe sa se caramelizeze,frecati cu o ligura de lemn sa nu se arda caramelul.Stingeti cu otetul de vin.Lasati sa fiarba foarte incet 3 minute.
Tapetati cu caramel sase forme mici 6 cm diametru din teflon sau metal rezistent la caldura.In corporati in pilaf ouale,smantana,sofranul.
Distribuiti compozitia in cele sase forme si puneti-le,asezate intr-o tava cu apa,in cuptor incins la 140-150 grade celsius,timp de 20 de min.
Prepararea sosului de unt
Intr-o tigaie caliti putin cepa tocata,adaugand vinul alb,otetul si apa.Pe foc foarte mic,adaugati untul taiat bucatele si amestecati repede ca sa se topeasca.Puneti sare dupa gust si pastrati sosul la cald.
Prajiti bucatile de avat in ulei de masline iincins,asezand pestele cu partea cu piele in jos.In timpul prajitului nu se acopera si nu se
Prajiti bucatile de avat in uleiul de masline incins,asezand pestele cu partea cu piele in jos.
In timpul prajitului nu se acopera si nu se intorc bucatile de peste.Cand pielea pare sa fie rumenita,luati pestele de pe foc,sarati si piperati.Pe fiecare farfurie asezati o bucata de avat prajit,o portie de pilaf caramelizat si adaugati sosul alb.

Pofta buna !

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne