Marinata de peste conservat

MARINATA DE PESTE CONSERVAT

Se pregateste dintr-un kilogram de peste, o ceasca de ulei, 4-5 cepe mari, 1/2 lingurita de ienibahar, 1/2 lingurita boabe de piper,foi de dafin, doua linguri bulion de rosii, o lamaie, sare, otet.
Pestele curatat si spalat se taie in bucati potrivite, se sareaza si dupa 10 minute se azvarla intr-un servet. Se trece prin faina,se prajeste pe ambele parti si se scoate pe o farfurie.
Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in ulei fierbinte; se fierb in cateva clocote 1/4 l otet cu 1/4 l apa, foi de dafin, ienibahar, piper si sare. Se pun bucatile de peste intr-o cratita in straturi alternative cu ceapa calita. Se toarna deasupra otetul fiert, atat cat sa acopere complet pestele, si se lasa sa dea in cateva clocote. Se adauga apoi feliile de lamaie, curatate de coaja si de samburi.
Cratita se lasa pe marginea masinii de gatit sau in cuptor pana se raceste. Se pune compozitia in borcane si se acopera cu sos. Ca sa se pastreze mai mult timp, se acopera borcanul cu celofan sau cu apa fierbinte care trebuie sa cuprinda borcanul pana sus (fara sa atinga celofanul).

Pofta Buna !

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne