Voblerele Salmo Zipper

Salmo Zipper este recunoscuta ca fiind naluca ce poate decoperi si rezolva toate misterele ascunse sub luciul apei. Rapid, ingust si zgomotos este usor de lansat si de manuit, imbinand intr-un mod fericit calitatile unui vobler cu cele ale unei naluci destinate exclusiv pescuitului pe verticala. Inca de la primele recuperari, miscarea si vibratia acestui vobler va fi sesizata in egala masura, atat de pescari cat si de rapitori. Dupa studii indelungate desingn-erii de la Salmo au creat acest crankbait fara barbeta care asigura pescarului un control total al vitezei si al adancimii, fara a pierde din performanta. Datorita vibratiilor rapide vor declansa atacul rapitorilor in ape reci, iar viteza si zgomotul produs nu-I vor lasa indiferenti nici in sezonul cald. Pentru atasarea nalucii de firul principal este recomandata folosirea agrafelor cu/fara vartej. Daca in timpul recuperarii vom tine varful lansetei orientat in sus, voblerul va evolua exact sub filmul apei. In caz contrar, cu cat varful lansetei este mai aproape de apa, cu atat adancimea la care evolueaza naluca va fi mai mare. Dupa ce am rezolvat problema adancimii, vom incerca diverse viteze de recuperare pana cand o vom descoperi pe cea care va declansa atacul. Zgomotul produs poate fi reperat de rapitori de la distante ce depasesc 25m.

 Cea mai populara metoda folosita in pescuitul cu Salmo Zipper, este spinning/casting. Este fabricata doar in varianta sinking, intr-o singura marime (7,5cm/15g) si 8 culori. Este recomandata in pescuirea stiucii, salaului, bibanului si a avatului. 

Cum pescuim cu Salmo Zipper?

 

Nu trebuie sa uitam ca firul trebuie sa fie in permanenta intins, chiar si in timpul pauzelor sau al coborarilor, iar animarea nalucii se va face prin miscari rapide si agresive ale varfului lansetei (astfel putem folosi in favoarea noastra si zgomotul produs).  In lacurile de acumulare sau in balti, putem lasa naluca sa coboare pana pe fundul namolos. Astfel, se vor ridica mici nori de namol ce vor atrage atentia rapitorilor din zona. In cazul raurilor, vom lansa naluca peste curent si vom recupera constant, facand scurte pauze din cand in cand. In cazul unui pescuit la “trena”, cele mai bune rezultate au fost semnalate atunci cand naluca a fost “jucata” ritmic si usor din varful lansetei.

Astept pe Forum opiniile voastre

sursa: depescuit.ro

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne