Voblerele Salmo Sting

Salmo Sting

Toate voblerele din familia Sting sunt caracterizate prin suplete si finisaje de calitate superioara. Sunt prezente in 3 marimi (6, 9 si 12cm), 8 culori si 2 modele (floating – evolueaza intre 0,8-1,5m si suspending intre 1-4m). Modelele suspending se bucura de o echilibrare ireprosabila, reusind sa evolueze fara greseala. Dupa ce naluca a fost recuperata uniform pana a ajuns la adancimea maxima de evolutie/recomandata, oprim recuperarea. In acest moment, timp de cateva secunde, majoritatea voblerelor urca sau coboara sub influenta curentilor sau a inertiei. Salmo Sting ramane nemiscat. Modelul floating este usor de folosit in straturile superficiale ale apei sau la “trena” datorita miscarilor sale nervoase. Este unul dintre cele mai eficiente voblere construite de cei de la Salmo, facand multe victime printre stiuci, avati, bibani, pastravi si  salai. 

Marimea cea mai mica (6cm) este recomandata pentru pescuirea pastravilor si a bibanilor, putand imita miscarile unei plevusti adevarate si in cazul unor curenti foarte puternici. Modelul de 9cm este foarte popular printre pescarii de salau si avat. Datorita paletei largi de culori si actiunii naturale, reprezinta varful familiei Sting. Ambele modele de 12cm, si floating si suspending, sunt recomandate pentru pescuitul la “trena” si spinning/casting. Aceste modele strabat rapid masa apei si se comporta excelent si-n cazul unor rulari la viteze mari. Este la fel de eficient in rauri, balti cat si in lacuri de acumulare. In concluzie, Salmo Sting este o alegere sigura ce nu da gres niciodata.

Cum pescuim cu Salmo Sting?

In cazul in care pescui in rauri, vom lansa voblerul peste firul apei (zona cu cei mai puternici curenti) si-l vom recupera incet. Modelele floating sunt foarte utile putand fi purtate de curenti la distante apreciabile in aval, acolo unde majoritatea rapitorilor asteapta “bonusurile” oferite de natura. Dupa ce a ajuns in locul vizat va fi recuperat incet. In cazul pescuirii avatului, naluca va fi recuperata mai rapid, tinand varful lansei in sus (lanseta va forma fata de orizontala un unghi de 45-90 grade) pentru a evita coborarea excesiva a nalucii. Modelele suspending coboara rapid pana la adancimea recomandata, dupa care sunt recuperate incet distante scurte, intre 0,5 si 1m, dupa care urmeaza o pauza (oprim recuperarea). In timpul pauzelor trebuie sa tinem firul cat mai intins si sa-l privim cu atentie pentru a putea depista eventualele atacuri si a putea intepa exact cand rapitorul a inghitit naluca. Daca in cazul unui pescuit la “trena” dorim ca voblerul sa coboare la adancimi superioare celei la care evolueaza in mod obisnuit, putem adauga greutati suplimentare la minim 1m deasupra nalucii.

Astept pe Forum opiniile voastre

sursa: depescuit.ro

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne