Voblerele Salmo Giant Chubby

Cel mai mare membru al familiei Chubby, Giant Chubby, este o naluca universala, putand fi adaptata diferitor metode de pescuit : poate fi “jucata” asemeni unui twister,jerk-uita si chiar trasa dupa barca, in cazul unui pescuit la “trena”. Datorita greutatii mari, si in cazul in care animam voblerul cu miscari scurte si rapide vom simti vibratiile puternice, aproape violente pe care le transmite prin lanseta pescarului. 

In cazul pescuitului la “trena” pot fi explorate si zonele cu adancimi foarte mari, preferatele pestilor “batrani” – pastrav de lac, somn, stiuca. Este fabricat intr-o singura marime (14cm si 92g), intr-o singura vatianta (sinking) si 5 culori.

Cum pescuim cu Salmo Giant Chubby?

Specialistii de la Salmo recomanda ca aceasta naluca uriasa sa fie “jucata” prin miscari rapide, astfel incat sa urce si sa coboare pe distante de minim 1m. Este important ca in permanenta sa pastram firul intins pentru un control sporit al nalucii (se pot astfel evita majoritatea agatarilor nedorite) si pentru a detecta eventualele atacuri. In cazul unui pescuit la “trena”, barca trebuie sa se deplaseze rapid, iar naluca va fi animata periodic prin intepari false, dar puternice (firul va trebui recuperat rapid pentru a nu se incurca in ancora fixata in zona abdomenului). Astfel, acest vobler poate reusi in locurile  unde toate celelalte au dat gres. 
A fost creat in special pentru pescuitul rapitorilor de talie mare din apele dulci, foarte adanci si pentru pescuitul marin (ape sarate). Poate fi folosit atat in cazul unui pescuit la copca, cat si la “trena”, evoluand la adancimi cuprinse intre 2 si 40m, in functie de viteza de deplasare a barcii (trebuie ca intre vobler si barca sa fie pastrata o distanta de 2-10m). 
Si in cazul in care optam pentru metoda spinning/casting firul trebuie mentinut mereu intins pentru a pastra permanent contactul cu naluca si a putea detecta eventualele atacuri care survin de obicei pe “caderea” acesteia. Pentru un astfel de pescuit sunt recomandate lansetele scurte (1,8-2,1m), puternice, un multiplicator si un fir impletit foarte rezistent. 

Astept pe Forum opiniile voastre

sursa: depescuit.ro

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne