Voblerele Salmo Fatso

Salmo FatsoIn ultimul timp au aparut foarte multe copii ale modelului Salmo Fatso. Problema majora care apare in cazul copiilor este ca nu exista o alternativa capabila sa-nlocuiasca originalul. Multi producatori au incercat in zadar sa imite actiunea unica a pullbait-ului Fatso. Exemplarele capitale de stiuca, salau si somn nu vor rezista actiunii magnifice pe care cei de la Salmo au reusit s-o imprime acestei naluci. Daca sunteti un impatimit al pescuitului rapitorilor cu naluci, incercati-l. 

Nu dupa mult timp veti capata o incredere totala in Fatso. Este disponibil in doua variante (floating si sinking), doua marimi (10 si 14cm) si opt culori. Este recomandata utilizarea lui atat la spinning/casting, cat si unui pescuit “la trena”.  

Salmo Fatso - Culori disponibile
Cum pescuim cu nalucile Salmo Fatso?

Aceasta naluca poate fi folosita in multe feluri. Este la fel de eficient si daca optam pentru o recuperare uniforma, lenta, “presarata” periodic cu accelerari, pauze si zmucituri scurte si delicate, facute din varful lansetei, dar si in cazul unui pescuit “la trena”, atunci cand barca se deplaseaza cu viteza constanta.  In cazul unor ape putin adanci (0,5-1,00m) si cu multa vegatatie, naluca va fi recuperata tinand varful  lansetei in sus. Pentru adancimi mai mari, naluca va fi recuperata lent si jerk-uita ritmic tinad varful lansetei in jos, in imediata apropiere a filmului apei. Recuperarea modelului sinking va fi una foarte lenta si cu pauze frecvente.  In ambele cazuri, vom incerca sa pastram in permanenta firul intins, pentru a putea detecta atacurile rapitorilor si pentru a putea intepa decisiv. 
In cazul unui pescuit “la trena”, vom opta pentru modelul floating, fara greutati suplimentare atunci cand portiunea de lac vizata are adancimi variabile (intre 2 si 4m) si cu greutati suplimentare (50-200g) pentru adancimi mari (4-15m). Greutatile vor fi atasate la minim 1m, in fata nalucii.

Astept pe Forum opiniile voastre

sursa: depescuit.ro

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne