Prepararea trofeelor de salau

trofeu

Trofeu

Este vorba de trofeele de stiuca si salau, care nu sunt pretentioase in conservare , datorita continutului scazut al “partilor moi”. Ma refer doar la coservarea craniului acestor pesti, metoda la indemana oricui. Trofeele de stiuca sunt cele mai reusite. 

Se taie capul pestelui in spatele primei vertebre de langa craniu, se spala bine, se deschide gura (nu prea larg, ci intr-o pozitie cat mai fireasca) si se fixeaza in aceasta pozitie cu niste bucatele de lemn sau ce aveti la indemana. Se pune capul pestelui pe o bucata de polistiren, pe care se fixeaza cu cateva scobitori infipte in operculi. Se acopera cu sare grunjoasa(2-3kg sunt suficiente) si se tine vreo doua saptamani sa se usuce. Dupa uscare se curata de sare cu o pensula si se da cu lac transparent, 4-5 straturi bine intinse. 

Stiu ca exista pe undeva firme care fac copii fidele din fibra de sticla dupa fotografii cu capturi, mi se pare o idee buna pentru ca poti privi acasa un trofeu…eliberat. Si voi puteti opta pentru eliberarea capturii, dar in general cei mai multi pastreaza “trofeul”. Daca il eliberati e si mai bine, dar totusi sa-i faceti poze.

autor: Mambo Siria

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Un comentariu la “Prepararea trofeelor de salau”

  1. Adriana spune:

    Cum sa fac la somn african?

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne