Reteta boilies solubil crap cu un pret mediu dar calitate foarte buna. In aceasta pagina veti gasi retete care nu sunt rodul imaginatiei sau a compilarii de diverse ingrediente de pe forumuri sau alte surse de pe internet. Sunt retete testate in diverse conditii si pe diferite balti
În mod cert s-a întâmplat şi în cazul vostru ca de multe ori crapul să refuze aproape orice tip de mâncare, fie că este vorba de boilies sau seminte. Ignorând orice tip de nadă de cârlig vă face să credeţi că pur şi simplu exemplarele după care aţi venit s-au evaporat chiar înainte de sosirea voastră. Uneori este vorba de condiţii atmosferice, alteori fiind pur şi simplu o consecinţă firească a furajării masive de către pescari. Totuşi, întotdeauna poţi găsi “boilies-ul minune” care va da rezultatele scontate, salvându-vă partida.
Reteta boilies solubil – Bogdan Dragan
O retetă deloc complicată care a dat rezultate excepţionale este descrisă mai jos. Autorul este Bogdan Dragan , campion mondial la crap 2015
Partea solida -mix boilies solubil
In reteta de mai jos procentele indicate sunt in greutate 10%=100g la 1 kg mix
majoritatea ingredientelor sunt de pe Emag deoarece eu mi-am facut abonament Emag Genius si asa am transport gratuit , sau in orice caz mai ieftin si in plus nu mai pierd timp sa caut pe diverse site-uri
- Faina de peste LT 94 10% -100 g gasiti aici
- 10 % -100 g WPC (Whey Protein Concentrate este un concentrat proteic din zer de o calitate ireprosabila. Este un produs solubil 100% cu un continut de proteina de 80% , mecanic este un foarte bun liant ) gasiti aici
- Faina de soia 10 % -100 g gasiti aici
- Nectarblend 10 %-100 g gasiti aici
- Faina de porumb (nu malai ) 10% 100 g
- Gris 20% 200g
- malai 15 % 150 g
- Robin Red 10 % 100 g il gasiti aici
- Fructoza 12 g gasiti aici sau mai ieftina pe emag aici
- GLM 10 g in mix si 10 g in parte lichida . Glm este extractul de scoica cu buza verde (Green Lipped Mussel) il gasit la emag aici
E bina ca mixul sa fie lasat 1 zi 2 sa se amestece aromele intre ele
Partea lichida
Va iesi mai mult decat necesarul pentru 1 kg , asa ca amestecati cu cate putin din partea lichida pana cand mixul se poate rula si are consistenta plastilinei . Partea lichida ramasa se foloseste ca dip
- Glm 10 g
- Betaina 20 g
- Lapte de porumb 180 ml amestecat cu 180 ml apa
- Csl 25 ml
- Aroma squid & octopus 6 ml
- Aroma pruna 1 ml
- ulei de piper negru 10 picaturi il gasiti pe emag aici
- Liver lichid 30 ml (Ficat lichid. Produs neuleios si 100% solubil, indiferent de temperatura apei)
- Aminoacizi 55 ml il gasiti aici
Alta Reteta boilies solubil cu pret de aproximativ 6 euro 1,2 kg produs finit
Parte solida 1 kg mix boilies solubil
- 200g piscoturi Savoiardi macinate gasiti aici mai de calitate sau puteti lua din cei mai ieftini , marca ARO
- 200 g pemet alb de paine
- 200 g faina de soia tratata termic gasiti aici
- 150 g faina de peste predigerata sau faina de ficat gasiti aici
- 100g lapte praf degresat gasiti aici
- 100g faina de porumb prefiarta gasiti aici
- 100 g amidon cu gelifiere la rece gasiti aici sau aici
Amidonul de porumb modificat cu gelifiere la rece este utilizat ca agent de legătură în procesul de fabricație al boiliesurilor solubile ca înlocuitor sau în combinație cu laptele de porumb. Nu necesită tratament termic pentru gelifiere, acțiunea se petrece la contactul cu apa rece, devenind o sursă de carbohidrați foarte ușor asimilabili de către toți peștii pașnici. Dozajul recomandat este de 5-10% / kg mix, în funcție de celelalte ingrediente folosite.
Parte lichida boilies solubil
La parte lichida vom folosi circa 200 ml de apa (necesara pentru a activa amidonul cu gelifiere la rece) si vom completa cu hidrolizat lichid de ficat pe care il gasiti la un pret foarte bun la Decathlon aici. Adaugam 100 ml hidrolizat de ficat lichid si apoi completam cu apa cate putin pana obtinem consistenta dorita
Faina de porumb prefiarta
Amidon cu gelifiere la rece
Faina de soia tratata termic
2 răspunsuri
Cam la ce suma ajunge kg de boilies solubil facut cu retetele de mai sus
Asa cum am scris mai sus , in jur de 6 euro costa toate ingredientele necesare pentru reteta a doua , si iese cam 1,2-1,3 kg de boilies finit