Reteta Boiles simpla

Boilies

Boilies

O reteta foarte simpla  care a avut rezultate foarte bune. 
30%-gris 
10%-faina de malai 
20%-soia 
10 %-lapte praf 
20 %-seminte de canari ,putin prajite si macinate 
10 %-crochete de pisici macinate 
La un kg de mix :

1 lingurita sare 
1 lingurita piper praf 
2 lingurite boia dulce 
2 lingurite scotisoara 
2 linguri de zahar dizolvat si pus peste oua 
3 linguri aroma praf V.D.E sau intre 6 si 15 ml. aroma lichida in funtie de durata partidei 
10 ml aminoacizi de la magazinele veterinare care sunt ceva mai ieftini decat Multimino,Minamino,etc si la fel de buni. 
10 ml ulei de masline sau floarea soarelui. 
Este o reteta buna cu care s-a prins bine :primavara,vara,toamna si crap si cten. Nu este o reteta asa bogata in proteine, dar este foarte bogata in carbohidrati si grasimi care reprezinta o sursa de energie ptentru crap.

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

13 Comentarii la “Reteta Boiles simpla”

  1. neverback spune:

    dar dvs le-ati folosit?daca da cu ce rezultate ?

  2. neverback spune:

    2 incercari pe 2 lacuri nici o trasatura nu ma pot pronunta 100% negativ dar nu ma mai risc…………….. am avut mare incredere si am mai facut o tura de bile mai am circa 2 kg o sa le folosesc la urmatoarea partida pe un bat izolat pentru ultima data .
    toate cele bune fire intinse tututror

  3. lucianr spune:

    incearca asa. foloseste putin din fiecare nu te arunca la kilograme, vezi de iti iese

    2-3 parti faina de malai cu o parte sau mai putin faine de grau
    - amesteca prafurile
    - adauga arome sau lasa nearomate daca le aromezi mai tarziu
    - un praf de sare ca la orice mamaliga ca altfel nu e buna deloc
    – pune putina apa cat sa umezesti totul si sa poti sa aduni intre degete
    - formeaza boilesuri sau patratele
    - arunca-le in apa clocotita 1-2 minute

    – eu de multe roi le fac simple, faillie cu sare si atat

    – boilesurile ies tari in afara dar fainoase inauntru. cand ajung la balta sau cu o seara inainte, le introduc in arome (miere cu lapte, ficat macinat cu putina sare, pasta de sardine din tub din comert de la caufland sau pasta de crabi, conserva de ton in ulei, miere si vanilie, usturoi cu ulei ….)

    - cand le gauresti ca sa treci firul de par, ele fiind fainoase inauntru si le scufunzi in arome, isi iau suficienta aroma. pentru mai multa aroma eu le mai razuiesc pe margin facand din bile, cubulete. dupa ce le pun pe firul de par.

    – sunt in cehia si de 1 an ma chinui cu pescarii de aici care sunt specialisti in tot ce e in comert. eu cu mamaliga mea am scos nu ca ei de mult, dar eu bag 2-3 lei in componente si nu 200-300 asa cu in loc de 20 de crapi pe zi la baltile populate si super momite de iei iau si eu 4-5 crapi pe zi si cel mai tare e ca berea si carnatii sunt la super pret la ghereta paznicului :)

    – sa fac ceva pe betele celor ce ma copiaza!!!

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne