Porumbul pentru pescuit -Metode de preparare (I)

Porumb fermentat pentru crap

Porumb fermentat pentru crap

Despre porumb si prepararea lui s-au scris si se vor mai scrie multe articole. “Retetele” sunt la fel de diversificate ca si la  mamaliga, diferite arome, diferite densitati; fiecare are metoda care crede ca ii e mai la indemana si ii aduce rezultate mai bune. O sa va prezint in urmatoarele articole cateva metode de prepare.
Metoda I

Si cea mai simpla este sa lasati porumbul la fermentat intr-o galeata fara capac la soare.Nu este obligatoriu, dar foarte recomandat sa se  adauge apa de Dunare sau  de balta (unde vizati marea captura) in cantitate dubla fata de porumb. Dupa doua zile (in cazul in care este cald si galeata se afla la soare) cand boabele se umfla si ies la suprafata apare o spuma alba iar boabele sunt numai bune de folosit. Au si un gust usor alcoolic. Si un miros de acru. E CSL-ul. Perfect!

Recomand folosirea lui in special pe Dunare. Nu l-as folosi pe balti si cu atat mai putin pe balti respectabile unde c&r-ul este litera de lege. Pe balti fierberea porumbului este aproape obligatorie. Face porumbul mult mai usor digerabil si in acest fel cresc sansele ca pestele sa vina din nou la masa mult mai devreme.

Fir intins!

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne