Nada pentru pescuit la clean

Liquidised bread

Liquidised bread

Liquidised bread este o nada folosita de pescarii de clean atat in Anglia , cat si in toata Europa . Se obtine relativ simplu aveti nevoie de o “scula” , fara de care nu ai cum sa o “fabrici”. Ma refer la BLENDER, indispensabil in bucatariile celor din vest pentru ca e multifunctional-toaca , taie , amesteca etc. 

Sunt sigur ca toata lumea stie despre ce vorbesc , multi sunt sigur ca il au in bucatariile lor . Daca ai o asemenea scula sau il poti procura , este simplu . Cumpara o paine la punga de plastic , din aceea taiata felii . Nu folosi franzela sau paine turceasca nu v-a merge ! 

Cu un cutit bine ascutit taie coaja de jur imprejur a catorva felii 6, 7, depinde de cata nada ai nevoie. Se pun feliile astfel curatate in blender si se “toaca” 2, 3 minute la turatie maxima. Vei ramane surprins de puritatea amestecului, cat si de granulatia perfecta, obtinuta prin “macinare”. 

De retinut - fa aceasta operatiune cu cateva ore inainte de pescuit, nu cu o seara inintea partidei, amestecul trebuie sa fie proaspat. Pune-l intr-o punga de platic si inoad-o la gura sa nu intre aer. Ajuns pe balta ai nevoie de un vas rotund sa prepari nada. Nu adauga nimic, doar apa ! 

Ei si acum vine partea delicata. Pentru a obtine un amestec umidificat perfect ai nevoie de un “atomizor” . Atomizorul este un recipient folosit la stropitul plantelor de apartament , este ca o pompa si dezvolta particule de lichid foarte fine . Daca nu-l ai , da fuguta la un magazin de gradinarit si sigur o sa-l gasesti de cumparat . Pentru nada Liquidised bread, nu ai nevoie de apa ca la nada pentru crap sau caras. 

Dupa umezire se amesteca energic si se strange in bulgari. Nu strange prea tare pentru ca nu se mai desface in apa. Bulgarii de marimea unui mar potrivit de mare, se arunca mai sus de locul dorit fiind tarati in zona dorita de curent (atentie la cat de puternic este curentul, sa nu-ti duca nada in alta zona si sa aduni bancul de pesti acolo). 

Ca momeala se foloseste miezul de paine de acelasi tip folosit pentru obtinerea nadei. Se rupe o bucata potrivit de mare, care se “indoaie” in jurul carligului fixandu-se pe tija si pe fir, lasandu-se varful expus. 

Observatii : Painea trebuie sa fie uscata de tip toast . Daca urmeazi pasii descrisi , vei obtine exact ce-ti trebuie. Totul este sa gasesti painea potrivita . In rest, doar…. o joaca !!

autor : Gioni Teticu

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne