Mamaliga pentru caras

Aceasta reteta de mamaliga pentru caras nu numai ca m-a scapat de anevoiosul mestecat in mamaliga, dar a dat si rezultate foarte bune pe balta.

Intr-o cutie cilindrica de plastic de cca 400 ml ( din cele de marinata macrou ) se pune 1 1/2 ceasca medie de faina de porumb si una de grau. Se omogenizeaza si se adauga apa treptat pana se face precum un terci ceva mai apos. Se pune apoi aroma. Daca este lichida atunci se va pune ceva mai putina apa. Se lasa 1/2 ore pentru transferul aromelor si se amesteca iarasi.
Se dau pe centrul capacului 4-6 gauri pe un cerc avand diametrul de 2-3 cm .
Vasul cu capac se va pune in cuptorul cu microunde la puterea de 450W timp de 8-9 minute.
Se pune vasul la racorit cu gura in jos.
O sub varianta : cutia ce urmeaza a se introduce in cuptor va fi “tapetata” cu ulei vegetal iar ingredientele vor fi pregatite intr-un alt vas.

Se obtine o mamaliga consistenta dar si elastica ( aruncand un cubulet de pardoseala a facut un recul de cca 2 cm ). Isi pastreaza f bine aroma.
In apa lacului a rezistat peste 3 ore.
Cantitatea obtinuta poate fi suficienta pentru 2 lansete si o zi de pescuit. Se pot pune chiar 3 cutii simultan.

Daca nu de prima data, la urmatoarea incercare nu veti pierde mai mult de 15 minute.

sursa: c.tinvrabie

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

4 Comentarii la “Mamaliga pentru caras”

  1. Alinux spune:

    Acum o fac si eu am pus esenta de vanilie si astept sa se amestece aromele :D abea astept sa o termin . :D

  2. Pepe spune:

    sa ne spui cum a iesit si ce rezultate ai avut cu ea

  3. gheo spune:

    va mai aduceti aminte tuburile alea cu carbit pe care le foloseam noi de revelion pe vremuri? E….cam asa ceva i a iesit lui alinux :) )) nu cred ca a mai apucat sa plece la pescuit ca a trebuit sa curete cuptorul nevesti sii:)))

  4. lucianr spune:

    uite aici, noi in banat is spunem malai
    http://www.womantv.ro/story/item/96-reteta-malai-copt-ca-in-banat-produs-de-post.html

    - este o reteta de faina de maial cu faina alba si zahar care se pune la copt normal in “mălai în ţăst / mălai în ţest ” in jar in pamant

    nu am mai pescuti cu asa ceva de cand traia bunica pentru ca nimeni nu a mai facut malaiul asa
    iese si la cuptor dar dupa ce il uiti in jar si prinde o crusta de 1 centimetru, iese de o dulceata unica!

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne