Cosasul – momeala pentru ape curgatoare ( lacusta )

Cosasul momeala pentru ape curgatoare

Cosasul momeala pentru ape curgatoare

Lacustele calatoare traiesc pe pajisti, pe campii, in lanurile de cereale. Ii gasim pe toata durata verii, pana in toamnele calde in zonele cu vegetatie mai uscata unde bate soarele. Este bine de stiut ca nu ii vom gasi la prima ora a diminetii, acestia facandu-si aparitia dupa ce s-a uscat roua de pe plante.

   Cosasul are doua perechi de aripi:prima pereche este scortoasa,iar a doua pereche este transparenta si trei perechi de picioare, ultima pereche de picioare,groasa si lunga serveste la sarit. Datorita acestor picioare ”salaretii “ nu sunt foarte usor de prins . Se pastreaza in cutii prevazute cu gauri de aerisire si pentru a evita surprise neplacute la deschiderea cutiilor ( pot sari), cosasilor li se indeparteaza picioarele posterioare.

   Cosasul este cea mai de succes momeala vie la clean si o momeala atractiva pentru aproape toate speciile de pesti din apele de munte. Cel mai bine este sa il agatam in carlig prin spatel, de la gat prin “scutul chitinos”pana la partea mai moale a corpului . Cateva lacuste mai mari, agatate de un carlig mai mare, sunt o foarte buna momeala pentru somn, in special la apa curgatoare.

Share daca ti-a placut

Poate te intereseaza si:

Daca ai de facut completari sau nu esti de acord scrie-ne